Home Sport FCM ser sig selv på niveau med Sporting

FCM ser sig selv på niveau med Sporting

2
0
fcm-ser-sig-selv-pa-niveau-med-sporting

FC Midtjylland tør godt tale sig selv op på samme hylde som Sporting inden torsdagens returkamp i Europa Leagues 1/16-finaler.

FC Midtjylland overraskede formentlig mange, da holdet i sidste uge formåede at spille 1-1 med den portugisiske storklub Sporting i den første af to 1/16-finaler i Europa League.

Men midtjydernes overraskede egentlig ikke sig selv.

De ved, at de er tættere på Sporting, end de fleste lige går og tror. Og det vil de forsøge at udnytte i returkampen hjemme i Herning torsdag aften.

– Hvis vi kan spille op til vores bedste niveau, kan vi slå Sporting. Det lærte vi af første opgør. Nogle gange tror folk, at afstanden mellem hold er større, end den egentlig er. Og nu ved vi, at vi har chancen for at gå videre, hvis vi rammer niveau, siger FCM-træner Albert Capellas til TV 2 SPORT på pressemødet før torsdagens storkamp.

Og den udlægning er holdets største forsvarsspiller Stefan Gartenmann enig i. Forskellen mellem Sporting og FC Midtjylland er mindre end som så.

– Vi er fyldt med selvtillid. Både på grund af den første kamp, men også på grund af kampen i mandags (4-0-sejren mod Viborg FF, red.). Og jeg tror, at alle, der så kampen, vil være enige om, at det ikke lignede en kamp mellem to hold på to forskellige niveauer. Det var to lige hold. Især i anden halvleg viste vi, at vi kan spille på samme niveau som Sporting. siger Stefan Gartenmann til TV 2 SPORT.

FC Midtjylland var på vej mod en sejr, inden Sporting i kampens sidste sekund fik udlignet til 1-1. Video: TV 2 SPORT

Vil angribe og spille med mod

Men hvordan griber man så en returkamp på hjemmebane an, når man har et positivt resultat med sig fra det første opgør?

Hvis man spørger FC Midtjyllands spanske cheftræner, er svaret klart: Angrib!

– Vi vil forsøge at vinde. Vi kan ikke spekulere i uafgjort og satse på straffesparkskonkurrence. Vi vil angribe kampen. Min besked til spillerne bliver, at de skal spille med en masse mod og vindermentalitet, siger Albert Capellas, der håber på at opleve en historisk aften på MCH Arena:

– Det er en fed kamp at skulle spille, og vi er der, hvor vi gerne vil være. Det kan blive en stor aften for os. Vi vil spille med stort mod og tro på egne evner. Og lad os se, om det ikke kan blive en historisk aften for FC Midtjylland.

Spørger man Stefan Gartenmann, der spillede fuld tid i Lissabon i den første kamp, er også han overbevist om, at danskerne kommer længst med at angribe portugiserne fra start.

– Vi skal gøre vores for at have overtaget. Der er ingen tvivl om, at når modstanderne kommer til MCH, så skal de mærke, at de er på MCH. Så vi skal forsøge at tage den her kamp og holde den i vores egne hænder og selv afgøre den. Vi skal ikke vente på, at nogle andre gør det for os. Så vi skal ud over stepperne og angribe alt det, vi kan. For vi så i sidste uge, at det kan stresse Sporting, siger Stefan Gartenmann.

Returkampen mellem FC Midtjylland og Sporting har kampstart kl. 18.45 torsdag aften og kan ses direkte på TV 2 SPORT X og TV 2 PLAY.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here