Home Nyheder Japan har talt øer – og opdaget 7273 ekstra

Japan har talt øer – og opdaget 7273 ekstra

2
0
japan-har-talt-oer-–-og-opdaget-7273-ekstra

Ved en gentælling af de japanske øer er der dukket over 7000 øer op, som de japanske myndigheder ikke kendte eksistensen af.

7273 øer ekstra.

Det var ifølge CNN, hvad der kom ud af en digital optælling af alle øer i Japan, som de japanske landkortmyndigheder (GSI) har gennemført for nylig.

Da GSI var færdig med optællingen, nåede de til, at der i alt er 14.125 øer i Japan.

Det tal er mere end dobbelt så højt som de 6852 øer, som den japanske kystbevogtning i 1987 nåede frem til – og som lige siden har været det officielle tal.

Men i denne uge har GSI understreget, at det nye tal er et resultat af forbedret teknologi og af detaljegraden i de kort, der er brugt til optællingen – der er ikke ændret på det totale areal i Japan.

Strid om øer

De øer, der omgiver Japan, har været centrum for adskillige stridigheder mellem Japan og andre lande.

Japan kræver ejerskab over de russisk-besatte Kuril-øer, som den japanske regering kalder “nordligt territorie”. Striden mellem Rusland og Japan om øerne stammer fra afslutningen af Anden Verdenskrig, hvor tropper fra Sovjet tog dem fra Japan.

Japan hævder også at have historisk ejerskab til de ubeboede Senkaku-øer i Det Østkinesiske Hav, som Japan på nuværende tidspunkt administrerer. Men Kina har gentagne gange udfordret det japanske ejerskab.

I mere end 70 år har Japan og Sydkorea været involveret en strid om en gruppe holme (små ubeboede øer), kendt som Dokdo af den sydkoreanske regering og som Takeshima af den japanske regering. De ligger i Det Japanske Hav, som Sydkorea kalder det Østlige Hav, i den vestlige del af Stillehavet.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here