Home Sport – Bliver den klart mest interessante udtagelse i Hjulmands tid

– Bliver den klart mest interessante udtagelse i Hjulmands tid

2
0
–-bliver-den-klart-mest-interessante-udtagelse-i-hjulmands-tid

TV 2 SPORTs fodboldekspert Morten Bruun har taget temperaturen på det danske landshold inden udtagelsen 14. marts.

Om præcis en uge vil Kasper Hjulmand sætte navne på de spillere, der skal sikre Danmark en god start på EM-kvalifikationen.

23 mand skal udtages. Men hvem?

– Det bliver helt klart den mest interessante landsholdsudtagelse i Kasper Hjulmands tid som landstræner. Der er vel omkring 35 spillere, der har en realistisk chance for at komme med, siger TV 2 SPORTs fodboldekspert Morten Bruun.

23. marts: Danmark-Finland 

26. marts: Kasakhstan-Danmark

Begge kampe vises på TV 2 og TV 2 PLAY. 

At så mange spillere er inde i billedet til den danske landsholdstrup er både godt og skidt.

I Morten Bruuns optik er cirka halvdelen af truppen selvskrevet. Resten befinder sig i øjeblikket i en situation, hvor der ikke skal meget til, før de enten bliver udtaget eller vraget.

– Der er rigtig mange spillere, der er meget, meget tæt på hinanden niveaumæssigt. Det er specielt offensivt, hvor jeg mener, at spillerne er så tæt på hinanden, at det eksempelvis kan koste Jonas Wind en plads på landsholdet, hvis han ryger på bænken tre kampe i træk, siger Morten Bruun.

Selvom der er spørgsmålstegn knyttet til en række af de landsholdsaktuelle spillere, forventer Morten Bruun ikke, at vi vil se en masseudskiftning, når Kasper Hjulmand 14. marts udtager sit hold til kampene mod Finland og Kasakhstan.

– Jeg er helt overbevist om, at stammen stadig vil være den samme. Det kan jo hurtigt blive meget følelsesladet, og man kan lade sig rive med, men med det kendskab jeg har til Kasper Hjulmand, kan jeg godt finde argumenter for, at han ikke kommer til at skifte 10 mand i forhold til VM-truppen.

Målmænd

Morten Bruun forventer ikke, at der vil ske ændringer på målmandspositionen i forhold til VM-truppen, hvor det var Kasper Schmeichel, Frederik Rønnow og Oliver Christensen, der udgjorde den danske målmandstrio.

  • Christian Eriksen (Manchester United), ankelskade 
  • Andreas Skov Olsen (Club Brügge), hofteskade
  • Andreas Cornelius (FC København), ukendt skade
  • Victor Kristiansen (Leicester), ankelskade

Som tilfældet efterhånden har været i en årrække, vil Kasper Schmeichel igen være det klare førstevalg.

Forsvarsspillere

Heller ikke i forsvaret vil der ske mange ændringer, spår Morten Bruun. Såfremt de er kampklar, er fodboldeksperten overbevist om, at Simon Kjær, Joachim Andersen, Andreas Christensen, Victor Nelsson, Joakim Mæhle og Alexander Bah alle vil blive udtaget.

På backpositionerne har Kasper Hjulmand med al sandsynlighed fået noget at tænke over. Victor Kristiansen, der efter sit skifte til Leicester har banket kraftigt på til landsholdet, er blevet skadet, og så er Rasmus Nissen Kristensen gledet ud af holdet i Leeds.

– Der var jo en stor tro på Rasmus Nissen Kristensen, men der er opstået en tvivl nu, for Hjulmand vil jo helst ikke udtage spillere, der er deciderede reserver på deres klubhold, siger Morten Bruun, der dog pointerer, at Leeds-spilleren på det seneste har fået fire kampe i FA Cuppen.

Fodboldeksperten peger på Jens Stryger Larsen og Daniel Wass, der begge var med til VM, som spillere, der kan komme i betragtning til den kommende udtagelse.

Midtbanespillere

På midtbanen må Kasper Hjulmand se bort fra Christian Eriksen, der sidder ude med en ankelskade. Det må formodes, at Pierre-Emile Højbjerg, Christian Nørgaard, Mathias Jensen alle er selvskrevet en plads.

Og så er der jo lige Mikkel Damsgaard, der mandag aften gjorde god figur for Brentford, da han startede inde for bare anden gang i Premier League.

– Det er jo der, hvor tingene hurtigt har ændret sig. Her har vi en mand, som Hjulmand helt åbenlyst har og altid har haft stor tiltro til. Så når han starter inde i Premier League, er det en no brainer. Han kommer helt sikkert med, siger Morten Bruun.

Derudover forventer Bruun, at også Thomas Delaney og Morten Hjulmand, der i denne sæson har imponeret stort for Lecce i Serie A, vil blive udtaget.

Angribere

Helt fremme er spørgsmålstegnene flest, hvis man spørger Morten Bruun. Rasmus Højlund giver efterhånden sig selv efter et par vanvittige måneder i Atalanta. Det samme gør Martin Braithwaite og Jesper Lindstrøm.

Men så er der heller ikke mange formstærke angribere tilbage. Kasper Dolberg, Yussuf Poulsen og Jonas Wind var alle tre med til VM, men ingen af dem spiller fast for deres klubhold i Bundesligaen, og ingen af dem har mål i støvlerne i øjeblikket.

– Jeg tror helt sikkert, at Hjulmand sidder hver weekend og tænker: “Hvem pokker skal jeg egentlig tage med?”.

Heller ikke FC Midtjyllands Gustav Isaksen eller Nicolai Vallys fra Brøndby, som Bruun tidligere har talt varmt om, har formået at ride videre på det momentum, som de åbnede foråret med. Til gengæld nyder FC Københavns Mohamed Daramy i øjeblikket stor succes.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here