Home Nyheder Højt profileret ukrainsk tager ansvar for droneangreb i Rusland

Højt profileret ukrainsk tager ansvar for droneangreb i Rusland

2
0
hojt-profileret-ukrainsk-tager-ansvar-for-droneangreb-i-rusland

Ukrainsk drone rammer russisk vagttårn. Det er en klar, ukrainsk strategi, siger dansk ekspert.

Det ukrainske, frivillige Kraken-regiment siger nu, at det har ødelagt et vagttårn i Rusland ved et droneangreb.

Ukrainerne har søndag offentliggjort en video, optaget fra dronen selv, der viser dronen nærme sig målet for til sidst at eksplodere.

På det sociale medie Telegram skriver Kraken-regimentet, at angrebet har ødelagt vagttårnet, men uden at oplyse, hvornår angrebet har fundet sted.

Angrebet fandt sted i den russiske Brjansk-region, der grænser op til både Ukraine og Belarus (Hviderusland).

Ifølge Anders Puck Nielsen, der er militæranalytiker ved Forsvarsakademiet, er den type droneangreb en integreret del af den ukrainske strategi.

– Droneangrebene har en reel militær betydning, fordi det tvinger russerne til at sprede deres luftforsvar. På et tidspunkt var der en drone, der nåede næsten til Moskva, uden dog at anrette den store skade. Det fik russerne til at flytte en del af deres luftforsvar til Moskva. Og så er det jo ikke til rådighed for russerne i Ukraine, forklarer Anders Puck Nielsen.

The intelligence forces of the special unit “KRAKEN” destroyed an observation tower in the Bryansk region with the help of a kamikaze drone. pic.twitter.com/4oKiJlCiKC

— NOËL 🇪🇺 🇺🇦 (@NOELreports) March 5, 2023

Gruppe af frivillige

Kraken-regimentet er en af de højst profilerede af de frivillige militære grupper i Ukraine, og opererer kommandomæssigt i en gråzone, skriver avisen Washington Post i et portræt af gruppen.

Den er ikke del af Ukraines hær, men står til ansvar overfor det ukrainske Forsvarsministerium.

Gruppen blev oprettet ved krigens start af veteraner fra den højrenationale Azov Brigade, der siden er blevet en del af den ukrainske hær og gjorde sig særligt bemærket under det langvarige – men i sidste ende forgæves – forsvar af Mariupol i det sydlige Ukraine.

Kraken-regimentet er til gengæld mest forbundet med Kharkiv-området i det nordlige Ukraine, hvor mange af dens medlemmer har hjemme.

“Ikke på egen hånd”

Anders Puck Nielsen er dog ikke i tvivl om, at beslutningen om et angreb som dette er truffet af det ukrainske militær.

– Rent teknisk er det en krævende operation. Det er ikke noget, som frivillige grupper gør på egen hånd. Dem har man styr på, siger han.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here