Home Sport Aggressiv Pogacar venter Vingegaard, spår eksperter

Aggressiv Pogacar venter Vingegaard, spår eksperter

2
0
aggressiv-pogacar-venter-vingegaard,-spar-eksperter

Tadej Pogacar har allerede hentet 12 bonussekunder i Paris-Nice. Onsdag går jagten ind på flere.

Følg onsdagens bjergbrag mellem Vingegaard og Pogacar på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY fra klokken 14.55.

Jonas Vingegaard og Team Jumbo-Visma sejrede på 3. etape af Paris-Nice. Nu er den danske cykelstjerne 11 sekunder foran rivalen Tadej Pogacar i det samlede klassement.

På de to første etaper forsøgte Pogacar at sætte tid i banken ved bonusspurterne, og således regner TV 2 SPORTs cykeleksperter også med, at sloveneren blæser til angreb på 4. etape onsdag.

– Pogacar vil vinde etapen. Jeg tror, UAE prøver at se, om de kan lukke ned for udbruddet, så han kan vinde etapen – med bonussekunderne kan Pogacar reelt tage den gule trøje, siger Rolf Sørensen.

Pogacar har gode forhold

Onsdagens etape slutter op ad en kategori 1-stigning – her får vinderen ti bonussekunder. Den indlagte bonusspurt kommer 15,4 kilometer før målstregen, hvor den første rytter henter seks sekunder.

Jeg tror, at Pogacar er nervøs for lørdagens etape, som er en lækkerbisken for Vingegaard

Emil Vinjebo, TV 2 SPORTs cykelekspert

De forhold passer godt til Pogacar, mener Emil Vinjebo, der også tror, at UAE vil holde snor i udbruddet.

– Pogacar skal prøve at vinde etapen og tage de 16 sekunder, han kan få i bonus. Den sidste stigning er på syv procent, og den er skræddersyet til Pogacar. Onsdag ligger den til, at han kan vinde.

– Jeg tror generelt, det bliver svært at køre fra Pogacar i marts under de her forhold. Det er nogle andre forhold end Touren, og de er mere fordelagtige for Pogacar. For at slå Pogacar skal alt bare gå op i en højere enhed.

En fordel til Vingegaard

Men måske tingene flasker sig for Jonas Vingegaard.

Danskeren plejer at være utrolig i sin defensiv, og selvom det nuværende forspring i Paris-Nice ikke er stort, giver situationen noget godt til danskeren, mener Emil Vinjebo.

– Hellere være 11 sekunder foran. Det siger sig selv. Det er mod Pogacar, og nu skal Vingegaard forsvare ligesom i Touren. Det er en stor fordel for Jonas.

Vingegaard kan de kommende dage blive tvunget til at forsvare mod Pogacars iver efter bonussekunder. Særligt med henblik på det, der venter i weekenden.

– Jeg tror, at Pogacar er lidt nervøs for lørdag, som er en lækkerbisken for Vingegaard, siger Vinjebo.

Lørdag er målstregen på Col de la Couillole, der stiger 7,1 procent i gennemsnit over 15,7 kilometer. Med sin længde og hårdhed er det en type stigning, der passer Vingegaard godt.

For nu er fokus rettet mod onsdagens etape, der begynder i Saint-Amand-Montrond.

Etapen kan ses på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY fra klokken 14.55.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here