Home Nyheder Kadyrov i møde med Putin: – Tjetjenske soldater vil kæmpe med jer...

Kadyrov i møde med Putin: – Tjetjenske soldater vil kæmpe med jer til det sidste

2
0

Putin benyttede anledningen til at sende en tak til de tjetjenske soldater, der kæmper med russerne i Ukraine.

Tjetjenske soldater vil kæmpe lige til det sidste side om side med russerne i Ukraine.

Jeg kan se, at dine fyre kæmper i den militære specialoperation. Send dem mine bedste hilsner

Vladimir Putin, Ruslands præsident, til Kadyrov

Sådan lød løftet mandag fra den tjetjenske leder, Ramzan Kadyrov, under et møde med Ruslands præsident, Vladimir Putin, i Moskva.

– Når det kommer til den militære specialoperation, vil tjetjenske krigere med succes udføre deres pligter og dine ordrer helt til sejren i sidste ende, sagde Kadyrov ifølge Reuters til Putin.

Sender tak til tjetjenske soldater

Ifølge det russiske nyhedsmedie Tass mødtes de to ledere i Kreml mandag for at afholde et “arbejdsmøde”.

Her var det blandt andet russernes “militære specialoperation” – som krigen i Ukraine kaldes i prorussiske dele af verden – der var på dagsordenen.

Det oplyser Kreml-talsmand Dimitrij Peskov ifølge det russiske medie.

The Kremlin says President Putin met Chechen leader Ramzan Kadyrov today. Here’s part of the official video of their meeting. Kadyrov seems nervous, again uses the Chechen filler word “don” in his speech. Putin is seen gripping the table again. pic.twitter.com/9ZFavGD7zR

— Will Vernon (@BBCWillVernon) March 13, 2023

Allerede dagen efter invasionen af Ukraine, 25. februar sidste år, annoncerede Ramzan Kadyrov, at republikken Tjetjenien ville adlyde den russiske leder og tilbyde sine tropper – de såkaldte kadyrovitter – i Ukraine.

Tjetjenien er 1 af 21 autonome russiske republikker, som er en del af Den Russiske Føderation.

Mandag benyttede præsident Putin så lejligheden til at takke de tjetjenske mænd, der har kæmpet med russerne i Ukraine og stadig gør det:

– Jeg kan se, at dine mænd kæmper i den militære specialoperation. Send dem mine bedste hilsner. Tusind tak til dem, lød det fra Putin ifølge Reuters.

Sendte sønnen til Moskva

Så sent som 4. marts var det den 46-årige Ramzan Kadyrovs søn, Akhmad Kadyrov, der var på besøg i Moskva for at trykke den russiske præsident i hånden.

Kort efter svirrede rygterne. Hvorfor var det ikke Kadyrov selv, der var i audiens hos Putin?

Spekulationerne gik på, om Ramzan Kadyrov kunne være alvorligt syg, og eksiltjetjenere bemærkede blandt andet, at Ramzan Kadyrov så ud til at have taget på i vægt, ligesom hans ansigt var hævet.

Ingen talspersoner for Ramzan Kadyrov var ude at bekræfte rygterne, men med mandagens møde i Moskva kan rygterne måske være sparket til hjørne for nu.

Ramzan Kadyrov er af flere internationale og uafhængige eksperter blevet anklaget for overtrædelser af menneskerettighederne både hjemme i Tjetjenien og uden for landets grænser.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here