Home Sport Tausons finale kan blive startskuddet på en rejse tilbage mod verdenstoppen

Tausons finale kan blive startskuddet på en rejse tilbage mod verdenstoppen

2
0
tausons-finale-kan-blive-startskuddet-pa-en-rejse-tilbage-mod-verdenstoppen

Den 20-årige dansker viser lovende takter i Tyskland, fortæller tenniseksperten Michael Mortensen.

Clara Tauson lå for et år siden nummer 33 på verdensranglisten, men efter en række skader og afbud er hun aktuelt nede på en 128. plads. (Foto: © Anne-Christine Poujoulat, AFP or licensors)

Stikprøven er måske ikke baseret på en stor mængde tenniskampe, men det er nok til at drage en konklusion. Clara Tauson er på vej tilbage mod fordums styrke.

– Det er en Clara Tauson, som stille og roligt er ved at markere sig igen på WTA-touren, så det er rigtig positivt, siger han.

Skader forpurrede det meste af 2022 for den 20-årige Clara Tausons fremmarch på verdensscenen.

Danskeren lå for et år siden nummer 33 på verdensranglisten, men efter en række skader og afbud er hun aktuelt nede på en 128. plads.

I 2023 er det dog blevet til seks sejre ud af ni mulige kampe, og den 20-årige danske tennisspiller ser atter ud til at være på rette vej, mener Michael Mortensen.

– De turneringer, hun spiller i øjeblikket, er så befordrende for hende, så hun kan komme tilbage dertil, hvor hun hører til blandt de 50 bedste i verden, siger han.

I sidste uge spillede Clara Tauson sig frem til kvartfinalen ved WTA-turneringen i østrigske Linz. Her blev det dog til et nederlag til Petra Martic fra Kroatien. (Foto: © IMAGO/Mathias Schulz, Ritzau Scanpix)

Kan tillade sig at være nysgerrig

ITF-turneringen i Altenkirchen er ganske vist blot tennissportens næstbedste niveau, men det skal man ikke kimse ad.

Ifølge Michael Mortensen er kampene stadig af høj karat og kan bruges til rigtig meget for den unge dansker, der på ny skal lære at stole på sin krop efter en række skader.

Clara Tauson kan være lidt mere eksperimenterende og prøve sig lidt frem og finde ud af, hvad der fungerer, mener tenniseksperten.

– Hun kan tillade sig at være mere nysgerrig, og det gør, at hun kan finde den tryghed, som på sigt også gør, at hun kan opnå de resultater, hendes niveau berettiger til, og som hun har vist tidligere i sin karriere, siger han.

Trods de mange skader til den unge dansker har Michael Mortensen aldrig tvivlet på, at hun kunne komme tilbage.

– Hendes spil bliver stadigvæk lidt fortænkt, fordi hun endnu ikke er så fortrolig med sit spil, men man kan se, at hun er begyndt at lægge de her meget vigtige detaljer ind, så hun finder tilbage til basen, siger han.

Clara Tauson håber på at kvalificere sig til grand slam-turneringen French Open til maj. (Foto: © ANNE-CHRISTINE POUJOULAT, Ritzau Scanpix)

Tilbage i top 50 inden årets udgang

Clara Tauson er ifølge tenniseksperten ‘en af de største boldspillere på WTA-touren’ og har allerede vundet to WTA-titler i sin karriere. Det betyder, at hun ved, hvad der skal til for at kæmpe med sportens bedste, mener Michael Mortensen.

– Hun har virkelig mange facetter i sit spil, og det er kun et spørgsmål om, hvordan kroppen har det. Hun er et godt sted i øjeblikket, og i løbet af ganske kort tid vil hun være blandt de 100 bedste i verden igen, og så kan alt ske, siger tenniseksperten.

– Hvis hun kan holde sig skadefri, kan hun tilslutte sig de 50 bedste i verden, inden sæsonen er overstået.

En af gevinsterne ved at nå med i top 100 er, at Clara Tauson i så fald vil få en billet til årets anden grand slam-turnering, French Open, der løber af stablen til maj.

Skal det blive en realitet, er det selvsagt nødvendigt med flere sejre. Den næste mulighed venter altså søndag, når Clara Tauson møder nummer 152 i verden, Greet Minnen fra Tyskland, og her er danskeren storfavorit, mener Michael Mortensen.

– Jeg er slet ikke bekymret for udfaldet (af finalen, red.). Clara Tauson skal bare være ligeså fokuseret og have samme respekt for sin modstander som i de andre kampe, så skal hun nok klare det, siger han.

– Tauson har vundet to WTA-turneringer og ved, hvad hun skal gøre i de situationer, hvor det spidser til.

Clara Tausons finale mod Greet Minnen begynder søndag klokken 10.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here