Home Nyheder TV 2 Nyhederne Konservative republikanere raser efter Bidens Ukraine besøg

Konservative republikanere raser efter Bidens Ukraine besøg

2
0
konservative-republikanere-raser-efter-bidens-ukraine-besog

Flere republikanere kritiserer den amerikanske præsident for at tilsidesætte nationale behov til fordel for en tur til Ukraine.

Joe Bidens overraskende besøg i Ukraine har fået en række republikanere til at kritisere præsidenten for hans prioritering og for at negligere nationale problemer.

– Biden tog ikke til East Palestine, Ohio på Presidents’ Day (en amerikansk helligdag, red.). Han rejste til Ukraine, en ikke-NATO nation, hvis leder er en skuespiller og tilsyneladende nu kommanderer vores amerikanske militær til verdenskrig, skriver Marjorie Taylor Greene, der er medlem af Repræsentanternes Hus for republikanerne, på Twitter.

Hun kalder ligeledes Biden for et “fjols” og kræver ham indbragt for en rigsretssag.

Biden didn’t go to East Palestine, Ohio on President’s Day.

He went to Ukraine, a NON-NATO nation, whose leader is an actor and is apparently now commanding our United States military to world war.

We must impeach this America Last fool before it’s too late. pic.twitter.com/GFxXPSFXFu

— Rep. Marjorie Taylor Greene🇺🇸 (@RepMTG) February 20, 2023

Det vrede tweet henviser til en ulykke 3. februar, hvor et godstog lastet med giftige kemikalier kørte af sporet i udkanten af East Palestine i delstaten Ohio. Siden har de lokale været bekymrede for deres sikkerhed og flere har været evakueret.

Den amerikanske præsidents besøg i Ukraine var, ifølge Det Hvide Hus, en demonstration af støtte til landet op til årsdagen for Ruslands invasion.

Billederne af Joe Biden og Volodymyr Zelenskyj i omfavnelse gik verden rundt, men hos nogle republikanere er det altså et billede på alt det, der er galt med USA under Biden.

– Når Ohio brænder med giftige kemikalier, siger Bidens administration, at alt er i orden. Så på Presidents’ Day er jeg ikke overrasket over, at Biden dropper Amerika for Ukraine, skriver medlem af Repræsentanternes Hus Matt Gaetz blandt andet på Twitter.

– Han har forkastet Amerikas interesser siden begyndelsen af sin præsidentperiode.

When our border is in crisis, Joe Biden goes home to nap in Delaware.

When Ohio burns with toxic chemicals, Biden’s admin says everything is fine.

So on Presidents’ Day, I’m not surprised that Biden is ditching America for Ukraine. He ditched America’s interests since the… https://t.co/svkwSunZTJ

— Rep. Matt Gaetz (@RepMattGaetz) February 20, 2023

Presidents’ Day fejres den 3. mandag i februar til ære for præsidenterne George Washington og Abraham Lincoln, der er født henholdsvis den 22. februar 1732 og 12. februar 1809.

Pres på Biden

Ulykken og håndteringen af kemikalieudslippet i East Palestine har udløst kritik af Biden-regeringen fra begge politiske fløje, der mener, at Det Hvide Hus burde have reageret hurtigere.

Indbyggerne i den lille by beretter om sygdomstegn og fiskedød efter ulykken, men de amerikanske myndigheder har flere gange meldt ud, at der ikke er beviser for forurening efter ulykken.

– Vi tror, at vandet er sikkert, fastholdte den demokratiske senator i Ohio, Sherrod Brown, over for CNN søndag aften.

Han siger dog også, at borgerne i East Palestine har ret til at være skeptiske.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here