Home Skagen Regulering af P-pladser ved Hvide Fyr og lystbådehavnen

Regulering af P-pladser ved Hvide Fyr og lystbådehavnen

regulering-af-p-pladser-ved-hvide-fyr-og-lystbadehavnen

Regulering af P-pladser ved Hvide Fyr og lystbådehavnen

Administrationen foreslår at der på pladsen skiltes med maksimalt 3 timers parkering, og at pladsen indrettes, så det ikke er tilladt/muligt for større køretøjer at benytte pladsen ved at der etableres fysisk højdebegrænsning ved indkørsler.

11. juni 2023 – kl. 7:47 – af Michael Egelund (WebRedaktør)

Teknisk Udvalg blev på mødet i maj måned orienteret om administrationens reguleringsmuligheder for indretning af parkeringspladser, herunder til autocampere. Punktet er nu sat på udvalgets kommende møde den 13. juni.

På offentlige veje, herunder parkeringspladser, kan vejmyndigheden med samtykke fra politiet og færdselsloven fastsætte bestemmelser om hvor og i hvilket omfang, der kan parkeres.

Som led i de igangværende overvejelser for øvrige kommunale parkeringspladser fremlægges der forslag til regulering af parkeringspladserne ved Skagen Lystbådehavn og ved Det Hvide Fyr. Projekterne vurderes samlet at koste 80.000 kr.

P-området ved lystbådehavnen

Parkeringsområdet ved lystbådehavnen er omfattet af parkeringsafgift i sommersæsonen. P-pladserne er blandt de mest centrale og attraktive pladser i Skagen by, og der opleves hvert år stor efterspørgsel på pladsen, som er relativt lille, og som indgår som en del af havnemiljøet. Den kommunale administration bemærker, at der opleves stigende udfordringer med, at større køretøjer, bl.a. autocampere, benytter pladsen ud mod havnebassinet, hvilket dels optager pladser i længere perioder, og dels påvirker oplevelsen af havnemiljøet og udsigten hertil.

Trafikalt vurderes det uhensigtsmæssigt, at pladsen benyttes af de større køretøjer, idet parkeringspladsen med sin begrænsede størrelse og relativ begrænsede manøvrearealer kan give problemer med den trafikale fremkommelighed og trafiksikkerhed – særligt på denne plads, hvor der færdes mange gående, da pladsen har beliggenhed til havnen.

Administrationen foreslår derfor, at der på pladsen skiltes med maksimalt 3 timers parkering, og at pladsen indrettes, så det ikke er tilladt/muligt for større køretøjer at benytte pladsen ved at der etableres fysisk højdebegrænsning ved indkørsler.

Tiltaget vurderes at kunne sikre en større trafikal omsætning på pladsen og hindre, at de større køretøjer optager store dele af pladsen.

Parkeringspladsen ved Det Hvide Fyr

Parkeringspladsen ved det hvide fyr er i dag skiltet med maksimalt 2 timers parkering. Der er tale om en relativt lille grusbelagt parkeringsplads, hvis rekreative beliggenhed vurderes at være meget attraktiv, herunder for autocampere.

Administrationen foreslår, at der på pladsen er skiltet med henvisning for autocampere til parkeringspladsen på Grenen. Desuden foreslås det, at den nuværende parkeringsbegrænsning på 2 timer ændres til 3 timer.

Indstilling

Center for Teknik og Miljø samt Center for Ejendomme, Park og Vej indstiller at forud for mødet, at der bevilges 80.000 kr. fra Dispositionspuljen til at gennemføre projekterne på P-pladserne ved Skagen Lystbådehavn og Det Hvide Fyr.

Tekst: Per Rye

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here