Home Bornholm Sætter fokus på børn og unge i misbrugsfamilier

Sætter fokus på børn og unge i misbrugsfamilier

1
0
saetter-fokus-pa-born-og-unge-i-misbrugsfamilier

FOLKEMØDE: Når Folkemødet på Bornholm går i gang, kan man møde Blå Kors og TUBA, der bl.a. byder på debat om den danske alkoholkultur med Nick Hækkerup fra Bryggeriforeningen, Maria Durhuus (S), Maria Ladegaard (VU) m.fl. og oplæg med unge fra hjem med alkohol- og stofmisbrug.

109.000 børn i Danmark vokser op i en familie med alkoholproblemer. Det viser nye tal fra Sundhedsstyrelsen.

Det er de børn, som får en stemme og kommer til orde, når Blå Kors Danmark og TUBA deltager i Folkemødet med budskabet “Ingen skal vokse op med fulde forældre.

“Vi glæder os til endnu engang at deltage i Folkemødet og sætte fokus på en meget vigtig sag – nemlig de alt for mange børn og unge, der vokser op med en mor eller far, som drikker for meget eller tager stoffer. Det handler om at sikre dem den nødvendige hjælp og samtidig forebygge, at historien gentager sig” siger Thomas Røddik Korneliussen, som er kommunikationschef i Blå Kors Danmark og TUBA.

Fælles telt
Blå Kors og TUBA har et fælles telt (J27) på Kæmpestranden i Allinge, hvor der er plads til både dialog og debat. Der vil blandt andet være oplæg med unge, der har fået hjælp i TUBA efter en opvækst præget af misbrug hos forældrene, og debat om den danske alkoholkultur med Nick Hækkerup, direktør i Bryggeriforeningen, og Maria Durhuus (Socialdemokratiet), Maria Ladegaard (Venstres Ungdom), Ida Fabricius Bruun (Alkohol & Samfund) samt Blå Kors Danmarks generalsekretær Morten Skov Mogensen.

Også Rosa Eriksen fra Moderaterne deltager i teltet og fortæller om sin barndom, og hvordan TUBA har hjulpet hende.

Udover arrangementer i eget telt, deltager Blå Kors og TUBA også i eksterne arrangementer og afholder også en event ombord på Handlingsskibet på havnen i Allinge lørdag eftermiddag.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here