Home Hørsholm Politisk spil på bekostning af borgerne i Hørsholm

Politisk spil på bekostning af borgerne i Hørsholm

2
0
politisk-spil-pa-bekostning-af-borgerne-i-horsholm

#

Af Jacob Schulze, medlem af kommunalbestyrelsen (V) – Pressefoto

Folkevalgte og borgere vil altid støde på forskellige synspunkter og udtalelser, MEN reaktionerne på seneste KB-møde er absurd politisk spil. 

Konservative Maj Thorup udsendte for nylig en komisk pressemeddelelse om Venstre, helt uden politisk indhold, sammen med det politiske flertal, inklusiv borgmesteren og Anne Ehrenrich. Men det virker blot som en røgslørstaktik for at distrahere fra dårlige beslutninger. Venstre ønsker en ansvarlig og sund økonomi i Hørsholm, og fremlagde derfor 4 konkrete politiske forslag på sidste kommunalbestyrelsesmøde, til at forbedre kommunens økonomi samt forhindre flere urimelige velfærdsbesparelser på både børne- og ældreområdet. 

Men det affødte “som sædvanligt” et modangreb fra borgmesteren og C’s gruppeformand, som nøje koordineret forsøgte så tvivl omkring Venstres 4 budgetforslag. Enhver der fulgte med i omtalte Kommunalbestyrelsesmøde oplevede jo en så klar hetz mod Venstre fra stort set samtlige budgetforligspartier samt omtalte pressemeddelse. Ord som hokus pokus, fantasi besparelser, gøgeunge retorik, populister, useriøst og usympatisk forslag. 

Maj Thorups egen retorik bar og bærer også kun ved til det bål, som også afspejles i, at ifølge Danske Kommuner, så er Hørsholm er den kommune med det dårligste samarbejdsklima i kommunalbestyrelsen – i hele landet. 

I stedet for at arbejde sammen for at finde løsninger, går de til angreb på Venstre og prøver at få opmærksomheden rettet væk fra problemerne. Det er trist at politikere vælger at ty til patetiske “skælde ud-taktikker” – Hørsholms borgere kan godt selv skille skidt fra kanel og behøver kun at se på realiteterne omkring kommunens kritiske økonomi og alle de nedskæringer og besparelser, der bla. er resultatet af fejlbudgetteringer, overforbrug, og dårlige dispositioner. 

Venstre er et parti, hvor vi holder fast ved vores principper og ikke går på kompromis med politiske integritet. Vi fremlægger konkret politik og tydelig forslag til forandring. Det er vigtigt at have politikere, der er villige til at stå fast og sige fra, når noget strider mod sund fornuft og borgernes bedste interesser. Budgetforligspartierne burde tage ved lære af Venstre og begynde at tage ansvar, i stedet for at prøve at retfærdiggøre deres fejldisponeret budgetter og dårlige dispositioner som ansvarlighed.

Borgere ønsker ikke at se partier kæmpe imod hinanden især ikke når det er på bekostning af kommunens fremtid og økonomi – som Thorkild Gruelund siger, man skal behandle mindretallet pænt, for en dag kan man selv blive en del af det… 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here