Home Lolland Falster Celf får millionbeløb til nyt fritidstilbud

Celf får millionbeløb til nyt fritidstilbud

celf-far-millionbelob-til-nyt-fritidstilbud

Lokal nyt

Celf får millionbeløb til nyt fritidstilbud

Hos Celf i Nakskov kan elever fra ungdomsskolen fra efteråret i et nyt fritidstilbud prøve kræfter med forskellige håndværksfag. Arkivfoto: Jan Knudsen

Celf modtager 2,6 millioner kroner fra TrygFonden til at skærpe unges interesse for håndværksfagene.

Denny Michael Jakobsen dja@ftgruppen.dk

NAKSKOV: TrygFondens regionale råd i Region Sjælland har netop uddelt 8.022.709 kroner til nye tryghedsskabende projekter og aktiviteter i regionen.

Langt den største donation på lige knap 2,6 millioner kroner modtager Celf til projektet ”Håndværk i fritiden”.

Projektet er et samarbejde mellem Celf og Ungdomsskolen i Nakskov, som går ud på, at eleverne får mulighed for at gå til håndværk i et fritidsforløb under ungdomsskolen. Hos Celf vil eleverne kunne arbejde i enten makerspaces eller på de faglige værksteder.

Annonce

– Der bliver et forløb på 10 gange, eleverne kan følge. Det kommer til at køre i efteråret og foråret. Derudover er det en del af projektet, at vi vil forsøge at lave en camp for eleverne i uge 7 i vinterferien, hvor de kan få lov at prøve kræfter med innovation og entreprenørskab i makerspaces og faglige værksteder sammen med elever fra campus, fortæller Lene Beck Mikkelsen, projektchef hos Celf.

Unge ambassadører

Elever fra Celfs ungdomsuddannelser vil derfor både være ambassadører for eleverne fra ungdomsskolen og hjælpe dem i værkstederne sammen med lærerne.

Eksempler på værksteder kan være smedeværkstedet, hvor eleverne kan få lov at lave legeringer, lodde og lave sammenføjninger, eller det kan være 3D-printning, hvor eleverne kan udvikle en model af en konstruktion, få lavet et 3D-print og så bygge modellen i virkeligheden.

TrygFondens donationer

Tryg Fonden har uddelt 8.022.709 kroner til nye tryghedsskabende projekter og aktiviteter i regionen.

Har man en god idé til et projekt eller en aktivitet, der kan bidrage til mere tryghed i Danmark, kan man ansøge TrygFonden om midler.

Næste frist for ansøgning om midler hos TrygFondens regionale råd i Region Sjælland er den 1. september 2023.

Læs mere på tryghed.dk

Det er første gang, at Celf har søgt om støtte til den type projekt.

– Det er også første gang, vi har fået midler fra TrygFonden, så det er vi rigtig glade for, siger Lene Beck Mikkelsen.

Annonce

Vil bruge hænderne

Hvorfor har I søgt midler til sådan et projekt?

– Der er mange elever, som ikke får mulighed for at arbejde så praktisk i deres skoletid. Projektet giver dem mulighed for at bruge deres hænder og prøve kræfter med forskellige typer af værksteder. Det er der mange elever, som efterlyser som en del af deres skoletid. Nu får de så lov at prøve det i et fritidstilbud. Derudover håber vi selvfølgelig, at de unge senere vælger at tage en erhvervsrettet eller teknisk uddannelse, siger Lene Beck Mikkelsen.

Der er mange elever, som ikke får mulighed for at arbejde så praktisk i deres skoletid.

Lene Beck Mikkelsen, projektchef hos Celf.

Projektet løber over de næste tre-fire år, hvor Celf håber, at mellem 200 og 300 unge deltager i fritidstilbuddet.

Annonce

Et minisvendebrev

– Vi håber, at eleverne får nogle gode oplevelser, og at de lærer at bruge deres hænder og glæden ved at bruge deres hænder. Eleverne vil også modtage et minisvendebrev med, hvad de har lært. Dermed kan de tage de erfaringer, de har fået, med sig videre, hvis de vælger en erhvervsuddannelse, siger Lene Beck Mikkelsen.

Hun håber også, at de produkter, som eleverne får produceret, kan blive til en udstilling på biblioteket eller skolen, så de unge kan vise, hvad de har lært under forløbet.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here