Home Herning Franarret mange tusinde kroner på samme dag: Fire ældre borgere blev svindlet...

Franarret mange tusinde kroner på samme dag: Fire ældre borgere blev svindlet af folk, der udgav sig for at være fra banken | Herning Folkeblad

2
0
franarret-mange-tusinde-kroner-pa-samme-dag:-fire-aeldre-borgere-blev-svindlet-af-folk,-der-udgav-sig-for-at-vaere-fra-banken-|-herning-folkeblad

Journalist

HERNING-TJØRRING-SNEJBJERG I løbet af fredagen fik politiet intet mindre end fire anmeldelser om bedrageri.

I de fire tilfælde er fremgangsmåden stort set ens.

Den første episode skete mellem klokken 14 og 14.15 på Højgaardvej i Tjørring. En person, som udgav sig for at være fra Nordea, ringede til en 88-årig mand og forklarede, at han ville sende en mand ud til adressen for at hente dankort og kode.

Den ældre udleverede sit dankort og kode til en ung mand, og senere bliver dankortet misbrugt for 17.000 kroner.

Signalementet på den unge mand går på, at han skulle være dansk af udseende, cirka 20 år, 175 centimeter, almindelig af kropsbygning, korthåret, og at han talte dansk.

Senere samme fredag var den gal igen mellem klokken 16 og 16.30. Denne gang ved to tilfælde på Nørregade i Herning. En 77-årig kvinde udleverede sit dankort og 7000 kroner i kontanter til en ung mand, der udgav sig for at være fra Nordea, hvorefter dankortet blev misbrugt for 10.000 kroner.

Også en 71-årig kvinde på Nørregade udleverede 4300 kroner til en ung mand. Hun var dog så heldig, at hun havde glemt koden til dankortet, så det blev ikke misbrugt i dette tilfælde.

Sidste anmeldte episode fandt sted i Mejeriparken i Snejbjerg og skulle være foregået fredag mellem klokken 13 og 15.

En 96-årig kvinde udleverede sit dankort og fik det ad to omgange misbrugt for i alt 12.000 kroner.

I dette tilfælde lyder signalementet af gerningsmanden på, at det er en ung mand på 16-18 år, dansk af udseende og spinkel af bygning.

Der har tidligere været lignende tilfælde i Herning og omegn, men det nye i disse sager er, at gerningsmændene også er lykkedes med at franarre kontanter fra de ældre borgere.

Politiet advarer mod, at man udleverer kontanter og dankort med kode på den måde. Det vil banker aldrig bede om.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here