Home Herning Trio til Mafra: FCM-talenter drager til Portugal | Herning Folkeblad

Trio til Mafra: FCM-talenter drager til Portugal | Herning Folkeblad

2
0
trio-til-mafra:-fcm-talenter-drager-til-portugal-|-herning-folkeblad

Teenagerne Gustav Fraulo, Jonathan Lind og Mads Nybo Lauritsen skifter fra FC Midtjyllands akademi til den portugisiske samarbejdsklub CD Mafra

Udgivet:I dag klokken 17.15

Læsetid:2 minutter

18-årige Gustav Fraulo er et af de tre lovende talenter, som nu skifter fra FC Midtjylland til CD Mafra, der spiller i den næstbedste portugisiske række. De to klubber har et formaliseret samarbejde, og adskillige spillere er allerede draget fra det midtjyske til Lissabon-forstaden. Foto: Daniel André Stentz

Sportsredaktør

FODBOLD Båndene mellem FC Midtjylland og CD Mafra bliver stadigt stærkere.

Nu tager tre lovende talenter, der alle var med til at vinde det danske U19-mesterskab i sidste sæson, turen fra FC Midtjylland til den portugisiske klub.

Det drejer sig denne gang om angriberen Jonathan Lind, midtbanespilleren Gustav Fraulo og midterforsvareren Mads Nybo Lauritsen. De er alle tre 18 år.

De tre talenter skifter på permanente tranfers, meddeler FC Midtjylland på sin hjemmeside.

Det kan muligvis hænge sammen med de nye regler for udleje, som det internationale fodboldforbund, Fifa, introducerede for godt et år siden. De tilsiger nemlig, at enhver klub maksimalt må leje seks professionelle fodboldspillere i løbet af en sæson og højest tre fra den samme klub.

Tidligere på sommeren har FC Midtjylland udlejet målmand Elias Olafsson til CD Mafra, mens Pontus Texel, Andreas Nibe og Juan Moreno er skiftet på permanente aftaler til klubben, der hører hjemme 40 kilometer uden for Lissabon.

U19-holdets guldtræner, Kenneth Andersen, skiftede for to uger siden også til CD Mafra. Han er udset til at få en nøglerolle i samarbejdet mellem de to klubber og i integrationen af talenterne i den portugisiske klub, der spiller i den stærke Liga Portugal 2, og desuden har et stærkt U23-hold.

FC Midtjylland har indtil videre ikke ønsket at kommentere nærmere på samarbejdet med CD Mafra og henvist til, at alle detaljer skal på plads først. Mafra meddelte dog allerede 31. maj på sin hjemmeside, at man havde »formaliseret« et samarbejde med FC Midtjylland.

I efteråret 2022 var forsvarsspilleren Ousmane Diomande udlejet fra FCM til CD Mafra med stor succes. Han blev i januar solgt for omkring 90 millioner kroner til storklubben Sporting CP fra Lissabon.

Nu søger yderligere tre midtjyske talenter udvikling samme sted.

Læs også

Guldsmeden får nøgleposition i portugisisk FCM-projekt: Han er om nogen klubbens mand Guldsmeden får nøgleposition i portugisisk FCM-projekt: Han er om nogen klubbens mand

Læs også

Guldsmeden får nøgleposition i portugisisk FCM-projekt: Han er om nogen klubbens mand

Læs også

Flere ulve-handler: FCM udlejer landsholdsmålmand og sender tre talenter til Mafra Flere ulve-handler: FCM udlejer landsholdsmålmand og sender tre talenter til Mafra

Læs også

Flere ulve-handler: FCM udlejer landsholdsmålmand og sender tre talenter til Mafra

Mest læste

Mest læste på Herning Folkeblad

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here