Home Herning Uvejret bremsede ikke Ulvene: FCM viste klasse efter langt afbræk | Herning...

Uvejret bremsede ikke Ulvene: FCM viste klasse efter langt afbræk | Herning Folkeblad

2
0
uvejret-bremsede-ikke-ulvene:-fcm-viste-klasse-efter-langt-afbraek-|-herning-folkeblad

Lyn og torden afbrød kampen i en halv time. Men FC Midtjylland holdt fokus og kvaste Silkeborg i sikker stil

Udgivet:I går klokken 13.50

Læsetid:2 minutter

Kampens målscorere, Aral Simsir og Gue-sung Cho, jubler sammen efter koreanerens scoring til 2-0. Ulvene lod sig ikke bremse af den 25 minutter lange afbrydelse på grund af torden og lyn. Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix

Sportsredaktør

FODBOLD 145 minutter efter at lokalopgøret mellem FC Midtjylland og Silkeborg IF blev fløjtet i gang, kunne Ulvene knytte sejrspoterne efter sæsonens hidtil bedste præstation på MCH Arena.

FCM vandt lokalopgøret 2-0 efter to scoringer i en usædvanlig første halvleg. Efter 20 minutters solskin ”flækkede” himlen nemlig og satte i lyn og torden, og dommer Jacob Karlsen sendte de to hold i omklædningsrummet af sikkerhedsmæssige årsager. Som procedurerne foreskriver.

Indtil da havde de knap 9000 tilskuere set et toptændt FCM-hold sidde på begivenhederne med højt energiniveau og god sammenhæng i presset. Og de havde også set sidste sæsons superliga-målkonge, Gustav Isaksen, fremtvinge et straffespark over for Silkeborg-stopperen Alexander Busch, for derefter selv at høvle sparket fra 11-meterpletten over mål.

Afbrydelsen var en chance for at fange sig selv for gæsterne fra Silkeborg. Men da uvejret slap sit tag, kom FCM buldrende med mindst samme energi som tidligere.

Bare fire minutter efter at spillet blev genoptaget, sendte Aral Simsir en frisparksperle i nettet til 1-0.

Og Thomas Thomasbergs tropper trykkede videre. Seks minutter efter første scoring blev det 2-0. Kristoffer Olsson skar ind gennem banens midte og spillede sydkoreanske Gue-sung Cho fri. Angriberen takkede for tilbuddet med en kølig inderside.

Kort før pausefløjtet var det nær blevet 3-0. Aral Simsir afdriblede tre modspillere – heriblandt Silkeborg-målmand Nicolai Larsen – og var lige ved at score årets mål allerede i juli. Men afslutningen stod ikke mål med dribleturen.

Silkeborg havde en stor chance fra begyndelsen af anden halvleg ved indskiftede Callum McCowatt, der kom af sted i en friløber, men FCM-keeper Jonas Lössl viste ro og klasse i den situation.

Der var færre højdepunkter i anden halvleg. Men FCM havde faktisk bolden i mål. Et kvarter før tid lagde indskiftede Sory Kaba bolden i mål, men guineaneren var offside, og målet blev annulleret.

Med sejren har FC Midtjylland maksimumpoint efter to runder af superligasæsonen. Derimellem er det også blevet til en sejr i den europæiske Conference League mod Progrès Niederkorn fra Luxembourg.