Home Per Brændgaard Var Paulus en bedrager? | perBraendgaard.dk

Var Paulus en bedrager? | perBraendgaard.dk

2
0
var-paulus-en-bedrager?-|-perbraendgaard.dk
Var Paulus en bedrager? | perBraendgaard.dk

Ph.d. i filosofi David Skrbina har med bogen ‘The Jesus Hoax ‒ How St. Paul’s Cabal Fooled the World for Two Thousand Years‘ tilføjet yderligere argumenter for teorien om, at kristendom er baseret på bedrag.

St. Paul er Sankt Paulus på dansk. Paulus er kendt som den første teolog i den kristne kirke, og hans breve udgør en stor del af Det Nye Testamente. Paulus blev født 10 år efter, Jesus blev henrettet af jøderne og romerne på korset for magtkritiske ytringer, så de kendte ikke hinanden personligt.

Før Paulus angiveligt så Jesus i et syn, var Paulus en af de skriftkloge farisæere, som Jesus ytrede sig særdeles kritisk om. Han kaldte dem bl.a. for ‘hyklere’, ‘slanger’, ‘øgleyngel’, ‘blinde tåber’ og ‘fulde af rovlyst og griskhed’.

Skrbina argumenterer for, at opfattelsen af Jesus som Guds søn, født af en jomfru og genopstanden fra de døde er et bedrag orkestreret af Paulus og en gruppe af hans venner. Paulus & Co. tog en kerne af sandhed om manden Jesus og fordrejede ham til at være den hellige frelser af menneskeheden. Deres motiv var at slå igen mod det romerske imperium og underminere dets styrke hos det almindelige folk.

Det er min opfattelse, at Paulus’ politiske mission med at konstruere kristendommen var så stor succes, at de romerske herskere ikke kunne gøre andet end at rulle med modstanden og gøre kristendom til den romerske statsreligion. Det førte til Det Hellige Romerske Imperium og den romersk-katolske kirke, som så vendte Paulus’ udgave af kristendommen på hovedet til at være et romersk redskab til undertrykkelse af folk og besættelse af nye landområder.

Kristendommen er således skabt af to omgange bedrag, først af Paulus og siden af romerne.

Det forklarer også, hvorfor nogle religiøse tekster om Jesus’ liv, bl.a. Thomas Evangeliet, i mange år var forbundet med dødsstraf at være i besiddelse af, da de underminerer den opfattelse af Jesus, der gav den kristne kirke både i Paulus’ og romernes udgave magt.

Intet nyt under solen. Religion har altid handlet om magt. Ægte religion er ikke religion, men spiritualitet. Det er i hvert fald min mening om den sag.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here