Home Per Brændgaard Fortolkning af Færdselsloven: Kunsten at gå over for rødt | perBraendgaard.dk

Fortolkning af Færdselsloven: Kunsten at gå over for rødt | perBraendgaard.dk

12
0
fortolkning-af-faerdselsloven:-kunsten-at-ga-over-for-rodt-|-perbraendgaard.dk
Fortolkning af Færdselsloven: Kunsten at gå over for rødt | perBraendgaard.dk

Forleden gik jeg en tur, hvor jeg kom til at gå over for rødt. Det blev opdaget af en forbi kørende politibil, der standsede mig for at give mig en bøde.

Jeg spurgte til bødens størrelse, så betjenten slog mig op i systemet. “Det koster 10.000,- kr. i dit tilfælde”, svarede han. “Vi har to bødetakster nu: en for lydige og en anden for kritiske borgere”, uddybede han.

Det syntes jeg ikke lød helt rimeligt, så jeg foreslog, at vi tog skoene af og flettede tæer. Jeg forklarede, at jeg faktisk var en meget lydig borger; så lydig at jeg fortolker Færdselsloven på samme måde som Grundloven.

“I Grundloven står der, at Danmark er et diktatur, men det skal fortolkes som det modsatte, et demokrati. I Færdselsloven står der, at man ikke må gå over for rødt, så det tolker jeg som, at jeg skal gå over for rødt, da det jo er det modsatte”, forklarede jeg den venlige betjent, der havde overraskende rene fødder.

Da betjenten indså, at jeg på den måde faktisk var en meget lydig borger, så fik jeg bøden sat ned til normal takst. Jeg fortalte ham om andre love, som jeg også tolkede frit, og han var meget begejstret for min lovlydighed. Det endte med, at han lod mig gå med en advarsel.

Til sidst fik jeg en krammer, og jeg fik lov til at røre ved hans pistol. Den var lige så hård, som hans hjerte var blødt.

[Dette er indlæg er fiktion og satire]

Coverfoto: Unsplash.com (Jordan Andrews)

0 0 votes

Brugervurdering

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here