Home Koncert Alice Pankisi Ensemble GE — ALICE

Pankisi Ensemble GE — ALICE

2
0
pankisi-ensemble-ge-—-alice
Pankisi Ensemble GE — ALICE

Onsdag 08.11.2023180 DKK

Hypnotiske vokaltraditioner fra Kaukasus-regionen

BILLETSALGET ÅBNER TIRSDAG 19. SEPTEMBER KL 15:00 

Oplev en sangtradition, der får de små hår til at rejse sig i nakken. Pankisi Ensemble gav en tryllebindende koncert på årets Roskilde Festival som deres første i landet nogensinde. Og nu tilbyder vi muligheden for at nyde deres messende og hypnotiske musik igen. Når gruppen går på scenen, åbnes et vindue til en yderst sjælden folkemusik fra kisterne; en etnisk minoritet beslægtet med tjetjenerne. Deres musik er begyndt at vække genklang uden for Georgiens grænser, således også her på ALICE, hvor vi glæder os til at præsentere dem i november.

Folklore, længelsfulde kærlighedsballader og religiøs nazam-sang: Pankisi Ensemble sammenknytter kistisk og tjetjensk folkemusik fra Pankisi-kløften med musik fra andre regioner af Georgien. Gruppen består af fire mageløse kvindelige vokalister, som akkompagneres med instrumenter som akkordion og dechig-pondar, som er en tjetjensk lut.

Gruppen blev grundlagt af musiker og folkemusikforsker Bela Mutoshvili og var fra starten et amatørensemble af sangere med en fælles passion for at dyrke de gamle vokale traditioner. Med tiden har ensemblet etableret sig som et mere professionaliseret projekt, og takket være det spændende label Ored Recordings vækker deres musik nu også genklang uden for Georgiens grænser.

Ored Recordings dokumenterer og udvikler musikalske traditioner fra Kaukasus-regionen gennem både musiketnografiske optagelser og regulære indspilninger. Pankisi Ensemble kom i søgelyset, da etnografen Ben Wheeler blev bragt i kontakt med gruppen. I december udkom så ensemblets første album, som viser en anden retning end dén polyfone sangtradition, Georgien ivrigt har promoveret som national kulturarv. Et smukt indblik i en musiktradition fra et minoriseret folkeslag, som sjældent høres på disse kanter.

Onsdag 08.11.2023
Venue: Stairway
Dørene åbner kl: 19:00
Koncerten starter kl: 20:00
Pris: 180 DKK inkl. gebyr
Køb billet

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here