Home Economy Hele forretningsimperiet er ramt: Kurt Skare kæmper for at undgå konkurs

Hele forretningsimperiet er ramt: Kurt Skare kæmper for at undgå konkurs

2
0
hele-forretningsimperiet-er-ramt:-kurt-skare-kaemper-for-at-undga-konkurs

Kurt Skares personlige holdingselskab er under rekonstruktion

Den omdiskuterede kødhandler Kurt Skare kæmper for at redde sit livsværk. Nu risikerer hans sidste selskab konkurs.

Artiklens øverste billede
I Kurt Skares holdingselskab var der efter regnskabsåret 2021 en egenkapital på 83 mio. kr. Regnskabet fik for en afkræftende konklusion af selskabets revisor. Arkivfoto

Statstidende, at også Kurt Skare Holding er taget under rekonstruktion. Det betyder, at samtlige dele af Skare-koncernen nu enten er erklæret konkurs eller under rekonstruktion. 

Samtidig er Kurt Skare selv taget under personlig rekonstruktion. Det er sket, fordi den mangeårige forretningsmand ifølge Retten i Esbjerg er insolvent og altså ikke kan betale sine forpligtelser.

Finans har de seneste dage forgæves forsøgt at få en kommentar fra Kurt Skare. Han er ikke vendt retur. 

Advokat Henrik Selchau Poulsen bekræfter rekonstruktionen overfor Finans. Han behandler både Kurt Skares personlige rekonstruktion og rekonstruktionen af Kurt Skare Holding.

»Vi arbejder intenst med sagen, men jeg har ingen uddybende kommentarer på nuværende tidspunkt,« lød det tidligere på ugen i en mail fra Henrik Selchau Poulsen. 

Kurt Skare Holding er kødhandlerens personlige holdingselskab. Det står bag Skare Holding, som tidligere på måneden blev erklæret konkurs. Det samme gjorde syv andre Skare-selskaber, som Kurt Skare Holding ifølge selskabets seneste regnskab ejede »samtlige anparter i«.

Det er endnu uvist, hvad der skal ske med resterne af de konkursramte selskaber.

Kurt Skare selv har givet udtryk for, at han og familien vil forsøge at redde selskaberne og er klar med private midler. 

For få dage siden dukkede han op som direktør i et nyt selskab. Selskabet er stiftet af Skares hustru, Birgith Dall Skare, som også er registeret som ejer af det nye selskab, Skare Selected Beef.

Ligesom den konkrusramte Skare-koncern er det nye selskab placeret i Vejen. Formålet er også det samme. 

Skare Selected Beef vil opkøbe, opskære, bearbejde og sælge, såvel engros som til endelige forbrugere, fersk og frosset kød i ind- og udland. 

Derudover »er det endvidere en del af formålet at fremstille og sælge andre former for fødevarer samt udføre anden virksomhed, der står i naturlig forbindelse med de ovennævnte formål«, lyder det ifølge cvr-oplysningerne.

Kurt Skare drev Skare-koncernen med sin datter, Gitte Skare. 

Ifølge cvr-registeret er hun eller hendes personlige holdingselskab hverken ramt af rekonstruktion eller konkurs.

Ifølge cvr-registeret havde Kurt Skare Holding i 2020/2021 et overskud på 30 mio. kr. efter skat. 

Egenkapitalen var negativ med 97 mio. kr.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here