Home Nyheder TV 2 Nyhederne Cort kører sig overraskende i gult – Vingegaard tager tid på Pogacar

cort-korer-sig-overraskende-i-gult-–-vingegaard-tager-tid-pa-pogacar

Magnus Cort fører nu Paris-Nice efter tirsdagens 3. etape.

Tirsdagens 3. etape af Paris-Nice var en historisk en af slagsen.

ASO havde for første gang indført en holdtidskørsel med individuelle tider, men det krævede stadig en holdindsats at levere en stor præstation. Og det gjorde Jonas Vingegaards Jumbo-Visma.

Den danske kaptajn hentede 23 sekunder på sin direkte konkurrent til at vinde løbet, Tadej Pogacar, hvorfor Vingegaard nu er 11 sekunder foran sloveneren.

Det er dog ikke nok til at føre Paris-Nice.

Mads Pedersen giver sin førertrøje videre til landsmanden Magnus Cort, der sammen med resten af EF-holdet kørte en overraskende hurtig holdtidskørsel.

Det giver følgende top-ti i løbet:

Sådan forløb etapen

Af Ritzau

På løbets 3. etape, som var en holdtidskørsel på 32,2 kilometer, sprintede Cort alene på de sidste meter og hentede en tid, der rakte til den gule trøje.

Cort var endda tæt på at vinde etapen for EF, men var et sekund langsommere end Jonas Vingegaards Jumbo-Visma, der var klar favorit og altså også vandt etapen med mindst mulige margin.

Cort benyttede sig af den specielle regel, at han som første mand over stregen kunne sætte sit holds tid, selv om han ikke havde holdkammerater med.

Normalt skal et hold have fire ryttere over stregen, før der kan sættes en tid.

Jumbo-Visma viser sin styrke på holdtidskørslen og kommer i mål i foreløbig bedste tid. Video: TV 2 SPORT

Jumbo-Visma brugte 33 minutter og 55 sekunder på at vinde etapen og slog Jayco-mandskabet med fire sekunder, da det krydsede målstregen, men siden klemte Cort sit hold ind på andenpladsen.

Mads Pedersen mistede sin førertrøje, da hans hold sluttede som nummer otte i en tid, der var 45 sekunder langsommere end Jumbo-Vismas vindertid.

Og nok så vigtigt blev Tadej Pogacars UAE-hold distanceret med 23 sekunder på femtepladsen.

Det betyder, at Vingegaard har et lille forspring til Pogacar, inden løbets to store favoritter onsdag rammer bjergene sammen med resten af feltet.

Vingegaard, der er samlet femmer, er 11 sekunder foran Pogacar på tiendepladsen.