Home Nyheder TV 2 Nyhederne FC Midtjylland sekunder fra kæmpe overraskelse

FC Midtjylland sekunder fra kæmpe overraskelse

2
0
fc-midtjylland-sekunder-fra-kaempe-overraskelse

Debutanten Emam Ashour udnyttede en fejl af Sporting-målmanden til at sende FC Midtjylland foran, men til allersidst udlignede Sporting CP.

FC Midtjylland var sekunder fra at levere den helt store overraskelse, da midtjyderne torsdag aften spillede den første 16.-delsfinale på udebane i Lissabon.

Den egyptiske FCM-debutant Emam Ashour, der stødte til holdet i tirsdags og kun har haft én træning med sine holdkammerater, sendte udeholdet foran efter 77 minutters spil.

I fire minutters tillægstid formåede Sporting CP dog at udligne, og sekundet efter fløjtede dommeren kampen af.

– Jeg er bitter over, vi giver sejren væk til sidst. Vi har fightet røven ud af bukserne og arbejdet så meget for det. Så må vi ikke smide det i den situation. Men vi fik et fortjent point, som vi måske kan glæde os over i morgen tidlig, sagde Henrik Dalsgaard umiddelbart efter kampen til TV 2 SPORT.

Sporting CP vs. FC Midtjylland

11

FT

Dermed er det altså helt åbent, inden de to hold møder hinanden i Herning næste torsdag.

Sådan forløb kampen

Af Ritzau

FCM-træner Albert Capellas måtte rysten posen en del til torsdagens kamp, hvor også anfører Erik Sviatchenko manglede på grund af karantæne.

Derudover betød en række skader, at den spanske træner sendte unge Frederik Heiselberg og Valdemar Byskov på banen fra start i forreste geled. Førstnævnte fik dermed debut på FCM’s førstehold.

Til trods for udskiftningerne i startopstillingen var FC Midtjylland i fin kontrol i første halvleg.

Sporting-mål annulleret

Det danske hold formåede ganske vist aldrig rigtig at nærme sig portugisernes mål og havde også sjældent bolden, men selv om Sporting styrede spillet, brændte det kun i enkelte tilfælde på foran FC Midtjyllands mål.

Spørgsmålet var så, i hvor lang tid midtjyderne ville kunne holde stand.

Cirka ti minutter inde i anden halvleg fik Sporting bolden i mål, men FCM kunne hurtigt ånde lettet op. Scoringen blev annulleret for offside.

FC Midtjylland slap med skrækken, da der blev vinket for offside. Video: TV 2 SPORT

FCM’s nyindkøb på måltavlen

Herefter fulgte en periode, hvor FCM lykkedes med at holde lidt fast i bolden og få Sporting presset en smule tilbage.

Undervejs sendte Albert Capellas nyindkøbet Emam Ashour på banen.

Sportings træner, Ruben Amorim, prøvede også at give sit hold ny energi ved at sende både den tidligere Barcelona-spiller Francisco Trincao samt den tidligere Arsenal-back Héctor Bellerín på banen.

Det gjorde dog ikke den store forskel for Sporting, og ud af ingenting blev det så 1-0 til FC Midtjylland.

Emam Ashour bankede fra distancen bolden ind i et halvtomt mål efter at have fået den foræret cirka midt på Sportings banehalvdel af hjemmeholdets målmand, Antonio Adán, der med et elendigt udspark sendte bolden i fødderne på egypteren.

Udligning i sidste sekund

Scoringen rystede tydeligvis Sporting, og FCM havde kort efter en ny god mulighed.

Det så ud til at ende i en sensationel sejr til midtjyderne, men til allersidst gik det altså galt, da Sebastian Coates fik skovlet bolden i nettet, efter at Jonas Lössl havde pareret et hovedstød på overliggeren.

Ousmane Diomande, som Sporting 31. januar købte i FC Midtjylland, så hele kampen fra bænken.