Home Lolland Falster Millionunderskud til Falsters Kyst

Millionunderskud til Falsters Kyst

millionunderskud-til-falsters-kyst

Lokal nyt

Millionunderskud til Falsters Kyst

Efterdønningerne efter corona har været den perfekte storm i det nye regnskab for 2021/22 hos Falsters Kyst ApS, der blandt andet driver Pomle Nakke Traktørsted. Arkivfoto: Anders Knudsen

Eftervirkningerne af corona har været hård ved Falsters Kyst ApS, der står bag Pomle Nakke Traktørsted. Virksomheden kommer ud af regnskabsåret 2021/22 med et underskud på 2,2 millioner kroner.

Denny Michael Jakobsen dja@ftgruppen.dk

FALSTER: Selskabet Falsters Kyst ApS overtog fra sommeren 2020 Pomle Nakke Traktørsted. Det var dengang, coronapandemien rasede. Men coronaspøgelset lurer fortsat, i hvert fald i nyeste offentliggjorte regnskab for restaurationsvirksomheden.

Falsters Kyst ApS kommer ud af regnskabsåret, der går fra 1. oktober 2021 til 30. september 2022, med et underskud på bundlinjen på 2,2 millioner kroner.

– Corona har kostet os i omegnen af et par millioner kroner i manglende drift og tilbagebetaling af lån. Det har været en hård omgang, siger Kim Rahbek Hansen, bestyrelsesformand og en af ejerne bag Falster Kyst ApS, der også driver bageri på Hesnæs Havn.

Annonce

Det er særligt eftervirkningerne af coronanedlukningen fra december 2021 til marts 2022, der påvirker regnskabet.

Bestyrelsesformand Kim Rahbek Hansen må se i øjnene, at eftervirkningerne af corona-nedlukningen har kostet Falsters Kyst ApS cirka to millioner kroner. Arkivfoto: Anders Knudsen

Fastholdelse koster

Falster Kyst valgte under nedlukningen at fastholde alle medarbejderne og optage coronalån for at få noget likviditet.

– Vi gjorde, som vi blev bedt om, og fastholdt alle vores medarbejdere. Så har vi godt nok fået en kompensation, men vi har selv skulle afholde 25 procent af lønsummen, og det påvirker jo regnskabet, for vi ikke har haft nogle indtægter overhovedet, forklarer Kim Rahbek Hansen.

Falster Kyst ApS har været hårdt ramt på likviditeten på grund af den korte tilbagebetalingsfrist på coronalån med en rentesats på 8,6 procent. Derfor har aktionærerne været nødt til at skyde penge ind for at betale lånene til tiden.

– Coronaen rammer os med en boomerang-effekt i det her regnskab, siger Kim Rahbek Hansen.

– Hvis jeg havde vidst, hvad fastholdelse af medarbejdere og optagelse af coronalån reelt set havde kostet virksomheden, så havde jeg aldrig fastholdt alle medarbejderne. Men det vidste man ikke i nuet, siger Kim Rahbek Hansen.

Hvis jeg havde vidst, hvad fastholdelse af medarbejdere og optagelse af coronalån reelt set havde kostet virksomheden, så havde jeg aldrig fastholdt alle medarbejderne.

Kim Rahbek Hansen, bestyrelsesformand for Falsters Kyst ApS

Så havde det været bedre at afskedige dem i en periode og håbe på, at de kom tilbage?

– Jeg kan bare konstatere, at de restaurationer, som sagde nej til at vise samfundssind, har klaret sig bedst. Vi andre, som troede, at omkostningerne ved at fastholde medarbejderne og optage coronalån var minimale, vi har været hårdt ramt, fortæller Kim Rahbek Hansen.

Annonce

Ny kickstart

Han glæder sig over, at Falster Kyst ApS endelig kan se frem til et normalår uden coronapåvirkninger.

– Vi startede restaurationseventyret på kysten samme år, som corona startede, så vi har ikke haft et eneste normalår. Det får vi så nu i år. Så vi har sagt til os selv, at 2023 bliver det år, vi for alvor starter, for de andre år har været redning på redning efter nedlukning under corona, siger Kim Rahbek Hansen.

Ejerkredsen, som foruden Kim Rahbek Hansen også tæller Thorkil Andersen og Terese Erngaard, har valgt at indskyde en million kroner i selskabet for at lukke hullet i kassen.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here