Home Ikast Ventet sejr mod »lilleputter«: FCM tog første stik i europæisk slag |...

Ventet sejr mod »lilleputter«: FCM tog første stik i europæisk slag | Ikast-BrandeNyt

2
0
ventet-sejr-mod-»lilleputter«:-fcm-tog-forste-stik-i-europaeisk-slag-|-ikast-brandenyt

Henrik Dalsgaard og Sory Kaba scorede målene, da FC Midtjylland slog Progrès Niederkorn og fik et godt udgangspunkt til returmødet

Udgivet:I går klokken 20.55

Læsetid:2 minutter

Sory Kaba fejrer sin scoring til 2-0 med Aral Simsir. Foto: Henrik Ole Jensen

Sportsredaktør

FODBOLD Meget skal gå galt, før FC Midtjylland misser avancementet i Conference League-kvalifikationen. Det er status efter det første af to opgør mod Progrès Niederkorn fra Luxembourg.

Ulvene vandt 2-0 efter én scoring i hver af de to halvlege.

Anfører Henrik Dalsgaard gjorde det til 1-0 otte minutter før pausen. Kristoffer Olsson sendte et blødt, men præcist hjørnespark i panden på Juninho. Brasseren headede mod mål, hvor anfører Dalsgaard kastede sig og fik bolden sendt over målstregen.

Det var en forløsning for de 6609 tilskuere på MCH Arena, for de foregående 37 minutter havde ikke været nogen nydelse. Gæsterne fra Luxembourg fik lov at spille med musklerne i defensiven og trække tempoet ud med flere lange pauser forud for blandt andet målspark.

Progrés Niederkorn ragede fem gule kort til sig inden for de første 50 minutter.

Men selv om FC Midtjylland havde svært ved at finde flow og tempo overfor gæsterne fra lilleputnationen, der i kvadratkilometer er en anelse mindre end Fyn, lykkedes det alligevel at skabe en vis mængde chancer og få et glimrende udgangspunkt til returmødet.

Efter en times spil blev det nemlig også 2-0. Indskiftede Sory Kaba tog et ryk i feltet – det så Kristoffer Olsson og serverede et perfekt indlæg, som guineaneren headede i mål.

Der var optræk til flere gode situationer i det efterfølgende kvarter, men derefter fladede opgøret ud i slutminutterne. FCM fik sin sejr og et fint udgangspunkt til returmødet i Luxembourg på torsdag i næste uge.

Den samlede vinder går videre til tredje runde af Conference League-kvalifikationen, hvor modstanderen bliver vinderen af opgørene mellem Gabala FK (Aserbajdsjan) og Omonia Nicosia (Cypern).